Fetucine Bolonjeze me pule dhe domate qershi

Ndajme me ju këtë recetë tipike verore, me fetuçine të gatshme dhe salcë bolonjeze të bërë vetë në kushte shtëpiake. Për të bërë salcën do të gatuajmë pulën me qepë, hudhra, speca dhe domate qershi. Për më shumë shije, kjo recetë ka dhe maskarpone dhe receta Italiane bëhet perfekte.

Përbërësit:

  • 500 g mish pule i grirë
  • 4 lugë gjelle gjalpë Lufra
  • 350 g fetuçine me borzilok (ose thjesht fetuçine)
  • 1 spec
  • 2 thelpinj hudhre
  • 1 qepë e kuqe
  • 220 g domate qershi
  • 1 grusht majdanoz
  • 2 lugë gjelle salcë domate
  • 75 g maskarpone
  • 50 g djathë kaçkavall të grirë Lufra

Shërben:

  • 4 veta

Përgatitja:

  • Gatuani kuskusin: Ngrohni furrën në 246 gradë celcius. Në një tenxhere hidhni ujë dhe kuskus. Pasi të ziejë uji, mbulojeni tenxheren dhe hiqeni nga nxehtësia. Lëreni 5 deri në 6 minuta ose sa të pihet uji dhe të jetë i butë kuskusi. Shkriftojeni kuskusin me piru dhe shtoni pak kripë e piper.
  • Përgatisni përbërësit: Lani dhe thani perimet. Qëroni limonin dhe ndajeni në copa. Grijeni lëkurën e limonit dhe lijeni mënjanë. Pastroni gjethet e mentes dhe lijini mënjanë. Copëtoni kungulleshkat në mënyrë tërthore në dy pjesë. Me lugë pastroni pjesën e butë dhe farat. Ndani kungullin në copa. Qëroni dhe grini qepën dhe hudhrën. Grini fistikët.
  • Përgatisni mbushjen:
  • Shtrydhni limonin në një tas të vogël. Përzieni dy lugë gjelle vaj me kripë e piper me limonin dhe lijeni mënjanë. Shtoni tenxheres së kuskusit djathin, lëkurën e limonit, menten. Spërkatni vaj ulliri, kripë e piper dhe përzieni për të kombinuar përbërësit.
  • Piqni kungulleshkat: Vendosni kungulleshkat në një tavë pjekjeje dhe spërkatni vaj ulliri, kripë dhe piper në të dyja anët. Mbushni kungulleshkat me mbushjen e kuskusit dhe djathit sa të nxërë dhe piqini për 18 deri në 20 minuta. Hiqeni tavën nga furra.
  • Përgatisni sallatën: Ndërsa piqen kungulleshkat, në një tigan të mesëm ngrohni dy lugë gjelle vaj në nxehtësi të mesme në të lartë. Shtoni kungullin në një shtresë, kripë dhe piper dhe tiganisini për 2-3 minuta. Shtoni qepën, hudhrën, fistikët dhe rrushin e thatë, kripë e piper dhe tiganisini për 2-3 minuta të tjera. Fikni stufën dhe shtoni limonin me vaj, kripë e piper (gjysmën e përzierjes).
  • Përgatisni pjatat: Vendosni rukolën në një tas të mesëm dhe shtoni kripë e piper dhe gjysmën e mbetur të përzierjes vaj e limon. Përzieni mirë. Ndani në dy pjata rukolën, sallatën e kungujve dhe kungulleshkat e mbushura.

Kontakt

  Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
  +355 68 90 22 120
  Autostrada Lushnjë-Fier km7
     Bishqethem, Lushnje 9001

Pikat Tona

  • Lushnjë
  • Tiranë
  • Korçë
  • Sarandë

Shërbime të tjera

Lidhuni me Ne