Pene me kerpudha

Pene me kërpudha, spinaq, djathë kaçkavallë Lufra dhe vezë për një darkë të shpejtë, të shijshme dhe të shëndetshme. Pjata përgatitet për rreth 25-30 minuta dhe me përbërës që shumica prej jush i kanë në shtëpi çdo ditë.

Përbërësit:

  • 2 vezë
  • 225 g pasta të tipit pene
  • 1 tufë spinaq
  • 200 g kërpudha
  • 1 tufë trumzë
  • 4 lugë gjelle gjalpë
  • 1/3 filxhanë djathë kaçkavall të grirë

Shërben:

  • 2 veta

Përgatitja:

  • Përgatisni përbërësit: Lani dhe thani perimet. Ngrohni një tenxhere të mesme me ujë të kripur derisa të vlojë. Prisni kërpudhat në copa kafshatash. Prisni dhe hidhni bishtajat e spinaqit.
  • Gatoni vezët: Ziejini vezët për 6 minuta dhe pasi të jenë ftohur pak, qërojini dhe lijini mënjanë.
  • Gatoni kërpudhat dhe gjalpin: Në një tigan të madh nxehni 2 lugë gjelle vaj ulliri. Skuqni kërpudhat për 6 në 8 minuta. Shtoni gjalpin dhe gatojeni për 15 deri në 30 sekonda derisa të shkumojë. Skuqini kërpudhat në gjalpë duke i përzier dhe vozitur tiganin për rreth 3 minuta.
  • Gatoni makaronat: Ziejini makaronat për rreth 10 minuta. Hiqeni tenxheren nga zjarri dhe ruani gjysmën e ujit mënjanë. Kullojini makaronat dhe lërini mënjanë në një vend të ngrohtë.
  • Përfundoni makaronat: Shtoni në tiganin e kërpudhave spinaqin dhe skuqeni për rreth 2 në 4 minuta. Shtoni makaronat dhe gjysmën e ujit të rezervuar dhe gatojini të gjitha për rreth 1 në 2 minuta. Nëse salca e përgatitur ju duket e thatë, shtoni më shumë ujë.
  • Përgatisni pjatën: Ndani makaronat me perimet në dy pjata dhe sistemoni në secilën pjatë vezët e ziera.

Kontakt

  Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
  +355 68 90 22 120
  Autostrada Lushnjë-Fier km7
     Bishqethem, Lushnje 9001
  Lagjja Nr.1
     Rrogozhinë 2503

Pikat Tona

  • Lushnjë
  • Tiranë
  • Korçë
  • Sarandë
  • Rrogozhinë

Shërbime të tjera

Lidhuni me Ne