Saganaqi

Saganaqi eshte nje antipaste tipike greke shume e shijshme, por edhe kalorike. Djathi qe perdoret per kete lloj pjate eshte djathi kackavall i lopes/deles (mund te perdoret edhe pecorino romano) i cili skuqet ne nje tigan te vogel derisa te formoje flluska ne siperfaqen e tij dhe shpesh sherbehet i sperkatur me limon dhe piper te zi.

Përbërësit:

Përgatitja:

Presim djathin kackavall ne feta me trashesi rreth 1/2 cm (nese nuk eshte i prere paraprakisht), i lagim fetat me uje te ftohte dhe i kalojme ne miell. Ne nje tigan te vogel nxehim fort vajin e ullirit ne zjarr mesatar dhe skuqim fetat e djathit nga te dyja anet derisa te marrin ngjyre te arte. I servirim te ngrohta sperkatur me leng limoni te fresket dhe piper te zi sipas deshires.

*Keshille: Nese deshironi, djathin mund ta kaloni ne veze te rrahur pasi e keni kaluar ne miell. Gjithashtu ne qofte se iu pelqen shija pikante, miellit mund ti shtoni edhe pak piper.

Kontakt

  Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
  +355 68 90 22 120
  Autostrada Lushnjë-Fier km7
     Bishqethem, Lushnje 9001
  Lagjja Nr.1
     Rrogozhinë 2503

Pikat Tona

  • Lushnjë
  • Tiranë
  • Korçë
  • Sarandë
  • Rrogozhinë

Shërbime të tjera

Lidhuni me Ne